Ce le-a transmis Iohannis românilor de Ziua Unirii. Răspuns: „Scăpaţi-ne de Ponta!”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Facebook un filmuleț în care vorbește despre importanța Unirii Principatelor și despre România anului 2014.

„Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea și unitatea unui popor”, a scris șeful statului pe rețeaua de socializare.

„În 1859, la Iași, o generație de oameni politici vizionari realizau un pas important: unirea tuturor provinciilor românești. Istoria țării se îndrepta către modernitate și către valorile europene. 156 de ani mai târziu, România este țară a Uniunii Europene, cu drepturi depline, iar românii călătoresc și muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent, să fim oriunde ne-am afla o națiune a unirii și un popor al unității, în numele singurului proiect care ne dă identitate și care se numește „România””, a arătat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut astăzi o baie de mulţime la Iaşi, unde a participat la manifestările prilejuite de Ziua Unirii. Ieșenii s-au fotografiat cu el şi i-au spus să nu-i dezamăgească şi „să termine cu corupţia”, relatează mediafax.ro.

„Să nu ne dezamăgiţi!”

După susţinerea discursurilor de pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Iaşi, şeful statului a depus o coroană la statuia domnitorului Al. I. Cuza.

Ulterior, a avut loc o defilare a militarilor din Garnizoana Iaşi, după care Klaus Iohannis s-a prins în Hora Unirii. Şi premierul Victor Ponta a dansat Hora Unirii, însă cei doi au stat la distanţă considerabilă unul de celălalt.

După acest moment, Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţime: s-a fotografiat, a vorbit şi i-a salutat pe oamenii prezenţi. Iohannis a străbătut distanţa dintre Piaţa Unirii şi Catedrala Mitropolitană în aproximativ 40 de minute.

Oamenii i-au strigat: „Scăpaţi-ne de Ponta!”, „Să nu ne dezamăgiţi!”, iar un bărbat i-a spus că DNA nu funcţionează la Iaşi. Iohannis i-a răspuns că va funcţiona. Câţiva ieşeni i-au urat sănătate şi alţii l-au îndemnat „să termine cu corupţia”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Senator PNL, dat afară din partid din cauza acuzațiilor de corupție
Iohannis nu-l vrea pe Ponta: România are nevoie de un alt Guvern
Nu ai primit cardul de sănătate? Ar putea fi deja la medicul de familie

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.