Locuri de muncă în Anglia. UK oferă bani pentru găsirea unui job

Cei care se află în Marea Britanie și își caută un job pot beneficia de ajutorul financiar oferit de statul britanic.

Pentru a simplifica procesul de căutare a unui job, statul britanic oferă un sprijin financiar care are rolul de a-i integra pe oameni în piața muncii.

Dreptul la “benefits”, respectiv la acest tip de ajutor social, îl au toți cei care plătesc asigurări sociale NIC (National Insurance Contribution) și sunt rezidenți în UK.

De asemenea, cei care aplică pentru un astfel de ajutor trebuie să fi lucrat înainte în Marea Britanie, potrivit site-ului samsjob.co.uk.

Sprijinul oferit de statul britanic poate îmbrăca mai multe forme, respectiv consultanță și ajutor pentru găsirea unui loc de muncă, ajutoare bănești nerambursabile și împrumuturi fără dobândă.

Potrivit aceluiași site, se poate aplica și beneficia de mai multe forme de ajutoare sociale în același timp, sume care adunate pot asigura un trai decent.

“Însă, atenție!, toate aceste beneficii sunt calculate astfel încât să încurajeze munca. Niciodată o persoana care nu lucrează nu va câștiga mai bine din beneficii decât dacă ar lucra, chiar și cu salariul minim pe economie”, au atenționat specialiștii samsjob.

Beneficii pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă:

Jobseeker’s Allowance

Acesta este un ajutor financiar de 50 – 100 lire pe săptămână/familie și se acordă persoanelor care au vârsta de peste 18 ani, sunt în căutarea unui loc de muncă sau muncesc sub 16 ore/săptămână și au contribuții NIC substanțiale sau au un venit familial scăzut.

Pe lângă banii primiți de la stat, beneficiarul acestui ajutor va primi și consultanță pentru găsirea unui loc de muncă.

Travel-to-interview scheme

Aceasta este o altă formă de sprijin acordat de statul britanic care ajută aplicanții să ajungă la interviurile pentru obținerea unui job, care au loc la o distanță considerabilă de locuință, plătind transportul și cazarea, dacă este necesar.

 

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte articole despre locuri de muncă în România și în străinătate, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte oferte de muncă în străinătate: