Imagini pentru întreaga omenire: Cum arată asfințitul pe Marte

Apusul pe Marte, o priveliște de care se poate bucura în prezent doar un robot (NASA)
Apusul pe Marte, o priveliște de care se poate bucura în prezent doar un robot (NASA)

Sonda Curiosity, trimisă de NASA pentru a explora suprafața planetei Marte, a oferit câteva imagini splendide: un asfințit pe ”Planeta Roșie”.

Roverul Curiosity a surprins câteva imagini ale apusului pe Marte, din mijlocul Craterului Gale, în cea de-a 956-a sa zi petrecută pe a patra planetă de la Soare.

Fotografiile au fost surprinse pe în 15 aprilie, la o distanță de 6 minute și 51 de secunde una de cealaltă. NASA a dat publicității o animație, pe care o puteți vedea mai jos.

”Imaginile provin din camera de pe partea stângă a roverului. Culoarea a fost calibrată și echilibrată pentru a elimina detaliile vizibile ale camerei, care vede culorile aproape în același fel ca oamenii, fiind însă puțin mai sensibilă la albastru”, a menționat NASA într-un comunicat.

Roverul Curiosity a terminat de parcurs cei 56.000.000 de kilometri care separă Pământul de Marte în august 2012. De atunci și până acum, a oferit numeroase indicii despre ”Planeta Roșie”, iar în prezent documentează istoria unuia dintre cei mai apropiați vecini ai Terrei.

Asfintit pe Marte

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: