Elevi români premiați cu aur la Olimpiada de Chimie de la Erevan

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obținut şase medalii, două de aur, trei de argint și una de bronz, la a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 3 – 10 mai, la Erevan.

Una dintre medaliile de aur a fost obținută cu punctaj absolut, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ambii elevi au fost laureaţi cu aur şi la ediţia precedentă.

Medaliile de argint au fost obținute de elevii Paul Haidu-Gerea, clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Cristian Robert Râclea, clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi Silvestru-Alexandru Big, clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Competiţia internațională a constat în parcurgerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat.

Prima probă teoretică a cuprins opt probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme, la alegere dintr-un set de trei, pentru fiecare din cele cinci secţiuni incluse, respectiv chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

La ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 95 de elevi din 15 ţări.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: