Cosmin Contra face minuni în China. A câștigat la debut în Liga Campionilor Asiei

Guangzhou R&F, echipa antrenată de românul Cosmin Contra, s-a impus azi, cu 2-0, la Osaka, în fața campioanei Japoniei, Gamba.

Cosmin Contra și-a așezat perfect jucătorii în teren, iar victoria de azi, în primul meci al Grupei F din Liga Campionilor Asiei, confirmă rezultatele excelente din preliminarii ale debutantei Guangzhou R&F.

Echipa chineză a deschis scorul după o frumoasă cursă solitară a puternicului atacant marocan Abderazak Hamdallah. Numărul 9 a driblat mai mulți apărători niponi și a reluat pe lângă portar, dintr-un unghi închis, după doar 10 minute de joc.

Campionii Japoniei, care dominaseră teritorial startul partidei, au revenit la conducerea jocului, sprijiniți de un stadion arhiplin, colorat în albastru și negru și decorat cu mesaje în limba italiană, ca ”Vinci per noi” sau ”Osaka nostra”.

Echipa lui Cosmin Contra a rezistat cu bine ofensivei nipone și a pus mari probleme pe contraatac. Scorul a rămas însă neschimbat multă vreme, în ciuda unor ocazii bune de gol la ambele porți.

De marcat a marcat tot echipa lui Cosmin Contra. Wang a executat o lovitură liberă în minutul 80, mingea a fost deviată de zid și l-a păcălit pe porar, iar Guangzhou R&F a amuțit pentru a doua oară zgomotosul stadion din Osaka.

Este a treia victorie clară pe care o obținte antrenorul român la cârma bogatei echipe din China (n.r. – R-ul din R&F vine de la Rich), după cele din preliminarii: 3-0 cu Warriors (Singapore) și 3-1 cu Gold Coast United (Australia). Teoretic, partida de azi era cea mai dificilă pentru chinezi, Gamba fiind principala favorită a Grupei F din Liga Campionilor Asiei.

Pentru Contra și ai săi urmează duelul de pe teren propriu cu campioana Thailandei, Burriram United.