Ce urmează pentru Simona Halep la Australian Open

Simona Halep este a treia favorită la Australian Open, iar în primele două dueluri, câștigate fără emoții de românca în vârstă de 23 de ani, și-a respectat statutul.

Simona Halep s-a impus azi, după o oră și șase minute de joc coerent, în fața australiencei Jarmila Gajdosova, scor 6-2, 6-2. Românca a reușit să își câștige de fiecare dată serviciul și a arătat constanță la retur, reușind patru break-uri, câte două pentru fiecare set.

În partida următoare, Simona Halep se va duela cu americanca Bethanie Mattek-Sands, un personaj excentric al circuitului profesionist. În vârstă de 29 de ani, fosta parteneră a lui Horia Tecău de la dublu mixt (n.r. – cei doi au cucerit titlul la Australian Open, în 2012) este faimoasă pentru ținutele sale noncoformiste, dar și pentru stilul ei de joc combativ.

Simona și Bethanie au mai încrucișat de două ori rachetele, de fiecare dată în 2010. Românca s-a impus pe zgura de la Roland Garros, în timp ce americanca s-a revanșat pe cimentul de la New Haven.

În turul trei la Australian Open va evolua și Irina Begu, despre al cărei parcurs puteți afla mai multe accesând acest link.

Dacă va reuși să treacă de jucătoarea de pe locul 258 în lume, Simona va da peste învingătoarea partidei Sara Errani (Italia, 14 WTA) – Yanina Wickmayer (Belgia, 80 WTA).

Simona a câștigat clar ultimul duel cu peninsulara (6-2, 6-0), anul trecut, la Doha, la doar un an după ce Sara îi cedase un singur game româncei la Miami. De cealaltă parte, belgianca s-a impus în toate cele trei partide cu Halep, ultima oară la Hobart, în sferturile de finală, în 2012.

Dacă va ajunge în sferturile de finală, Simona va înfrunta una din următoarle jucătoare: cehoaica Lucie Hradecka, venită din calificări, nemțoaica Julia Goerges, revenită după accidentările care i-au limitat performanțele în ultimii doi ani, Karolina Pliskova (n.r. – o jucătoare din Cehia aflată în mare formă) sau rusoaica Ekaterina Makarova, care ocupă ultimul loc în Top 10 mondial.

Simona Halep pornește cu prima șansă în fața tuturor acestor jucătoare, iar dacă va reuși să mențină și chiar să-și îmbunătățească nivelul jocului arătat până acum la Melbourne, o prezență în semifinale este foarte probabilă.

În urmă cu un an, românca a atins sferturile de finală la Australian Open.