Au fost create fețele perfecte. Cum arată cei mai frumoși oameni

cei mai frumosi oameni
Figurile au fost realizate cu ajutorul unui software. Foto: Samsung

Un cercetător de la o universitate din Marea Britanie a folosit tehnologia modernă pentru a crea fețele celor mai frumoși oameni, în funcție de standardele de frumusețe actuale ale britanicilor, relatează cambridge-news.co.uk.

În cadrul proiectului condus de Chris Solomon de la Universitatea Kent, Marea Britanie, figurile au fost create cu ajutorul unui program pe calculator folosit în mod normal pentru a desena trăsăturile infractorilor căutați de poliție.

Cele două imagini sunt rezultatul unui studiu care a durat două luni, timp în care Chris Solomon, expert în cartografiere facială, le-a cerut oamenilor să alcătuiască fața perfectă cu ajutorul programului EFIT-V PhotoFit utilizat de poliția din Marea Britanie. 100 de persoane au participat la această primă fază a studiului.

Software-ul ia în calcul foarte multe trăsături, ca de exemplu grosimea buzelor, lungimea și lățimea nasului sau linia frunții.

Figurile rezultate au fost evaluate apoi de alți 100 de oameni care le-au dat note în funcție de cât de atractive le-au considerat, ceea ce le-a permis cercetătorilor să creeze la final cele două imagini compozite care reprezintă figuri arhetipale pentru frumusețea feminină și pentru cea masculină.

Trăsăturile feminine ale bărbaților, apreciate de femei

Studiul a fost comandat de Samsung pentru a marca lansarea noului telefon Galaxy S6. Potrivit lui Solomon, cercetarea a avut „rezultate interesante legate de ceea ce britanicii consideră a fi epitomul frumuseții”.

„E important de notat faptul că aceste imagini sunt figurile idealizate potrivit gusturilor celor care trăiesc în Marea Britanie, așadar un studiu în Asia sau în Africa, de exemplu, ar avea cu siguranță rezultate diferite”, a mai spus el.

Solomon a arătat că cercetarea a descoperit și niște diferențe între bărbați și femei în ceea ce privește percepția frumuseții ideale: „Pentru figura masculină a frumuseții, femeile au desenat o față mai feminină decât bărbații – femeile au considerat că cele mai atractive trăsături sunt o linie mai delicată a mandibulei, o față mai slabă, buze mai pline și o față bărbierită, față de bărbați care au considerat că o înfățișare mai masculină este mai atractivă”.

„Este interesant că, în ceea ce privește figura feminină a frumuseții, femeile au prezentat o tendință mai mare decât bărbații de a considera că o înfățișare mai sexy este mai frumoasă; femeile au perceput într-o mai mare măsură decât bărbații că buzele pline, fața mai slabă, ochii mai mari și pomeții înalți reprezintă cele mai frumoase trăsături pentru o femeie”, a mai spus cercetătorul.

Recomandările editorilor GreatNews:

Viața fără rate la bancă. La 16 ani, a ridicat o casă de unul singur
Fum fără foc. Adevărul despre „mizeria” de lege a fumatului: NU interzice mare lucru
Frații Micula, obligați să returneze statului banii câștigați în instanță

15 COMENTARII

  1. E o mare prostie ! Frumusetea este o chestiune subiectiva!Ca sa creezi standarde in sensul acesta, numai niste snobi britanici inapoiati pot sa o faca.

  2. Mie mi se pare ca figura feminina are maxilarul inferior un pic cam mare.Ca sa ma exprim neelegant,eu o vad cam falcoasa…Dar frumusetea -sau etalonul ei- este apreciata intr-o maniera subiectiva.Fiecare cu preferintele sale.

  3. la Ea: da, este putin „colturoasa ” linia fetei; trebuie indulcita nitel , nasul poate ar trebui sa fie un pic mai fin, barbia e un pic alungita, sprancenele nu sunt OK, ochii sunt intredeschisi ? on rest, e ok
    El : e perfect neutru, nu-mi spune nimic-nimic !

  4. Frumusetea e relativa,doar se stie asta.Tipa e ok, insa el este comun si nu are nimic special,nu l-as remarca pe strada. Niciunul insa nu are acel ceva special,care face o persoana sa atraga atentia….Eu asa consider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here