Viața fără rate la bancă. La 16 ani, a ridicat o casă de unul singur


Un adolescent în vârstă de 16 ani a vrut să se pună la adăpost de una dintre cele mai mari greutăţi ale vieţii de adult: plata ratelor pentru creditul necesar cumpărării unei locuinţe.

Austin Hay a început să lucreze la casa sa pe roţi încă de la vârsta de 16 ani. A investit 2.000 de dolari într-o platformă pe roţi şi a ridicat pe aceasta o casă perfectă pentru nevoile sale.

Aproape toate materialele necesare au fost recuperate de Austin de la centre de reciclare din Sonoma, California. De exemplu, toate uşile şi ferestrele casei sale sunt obiecte refolosite.

Familia şi prietenii săi l-au ajutat la ridicarea casei, aceştia donându-i şi mici sume de bani, necesare cumpărării de diverse materiale.

Interiorul micuţei case este format dintr-o zonă de gătit – dotată cu frigider, chiuvetă şi o mică sobă cu plită -, o mică baie cu duș și chiar un birou. Micul dormitor a fost amenajat într-un soi de minimansardă construită, din lemn, deasupra spațiului de gătit.

Austin locuieşte acum în casa sa pe roţi, spunând că nu vrea să se întoarcă în locuinţa părinţilor, care se întinde pe 170 de metri pătraţi. „Traiul într-un spaţiu mic înseamnă facturi mici, traiul într-o casă mare înseamnă facturi mari. Nu vreau să plătesc facturi mari”, spune tânărul, citat de goodshomedesign.com.

Dacă îți dorești o casă mică, dar nu una cocoțată pe roți, poți consulta cele 5 proiecte prezentate de noi AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.