Un polițist a salvat o fetiță care se înecase cu salivă. Copilul intrase în stop respirator și își pierduse cunoștința

polițist iași fetiță înecată salivă
Foto: Poliția Iași (Facebook)

Un polițist din Iași a salvat o fetiță în vârstă de 1 an și 3 luni care se înecase cu salivă. Fetița a intrat în stop respirator și își pierduse cunoștința, însă datorită manevrelor de resuscitare aplicate de polițist și-a revenit înainte de sosirea ambulanței, transmite Poliția Iași.

„Întâmplarea cu final fericit a avut loc în prima zi a noului an. Consecințele puteau fi grave dacă Vasile, un polițist ieșean, nu ar fi acționat rapid, folosindu-și cunoștințele și know-how-ul pentru acordarea primului ajutor.

De Sfântul Vasile, familia colegului nostru a fost vizitată de familia unui prieten.

Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinților, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetița prietenilor, în vârstă de un an și trei luni, s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor și a intrat în convulsii urmate de stop respirator și pierderea cunoștinței.

Deoarece părinții au intrat în panică și nu au realizat ce se petrece, Vasile a luat imediat fetița, a așezat-o într-o poziție de siguranță și a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic.

În același timp a comunicat cu operatorii 112 și ulterior cu echipajul de pe ambulanță care l-au îndrumat în acordarea primului ajutor micuței și au sosit în 9 minute acasă.

Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou”, au relatat reprezentanții Poliției Iași pe pagina de Facebook a instituției.

Fetița a fost preluată în siguranță de echipajul medical și transportată la spital unde și-a revenit complet.

Agentul șef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului I.P.J. Iași, a urmat un curs de prim ajutor organizat la nivelul Ministerul Afacerilor Interne.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.