Un elicopter SMURD s-a prăbușit. Patru persoane și-au pierdut viața

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD

Un elicopter al SMURD Iași s-a prăbușit în Republica Moldova. Toți cei patru oameni aflați la bord și-au pierdut viața în accident.

Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropierea satului Haragâș, din raionul Cantemir. Toți cei patru membri ai echipajului au murit, a anunțat Ministerul Sănătății din Republica Moldova.

Elicopterul SMURD Iași zbura spre Cahul, pentru a prelua un pacient. Accidentul ar fi fost provocat de vremea nefavorabilă – vizibilitate redusă și vânt puternic.

„Imagini zdrobitoare. Am depistat un picior, am depistat o mână, după care iar un picior. Primul cadavru l-am extras și după care au izbucnit flăcările”, a povestit primarul localității Haragâș, citat de Digi 24.

Trei dintre cele patru victime au fost carbonizate, după ce elicopterul a luat foc.

La bordul elicopterului se aflau pilotul, un copilot, un medic și un asistent de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Elicopterul mai avusese astăzi două misiuni în Republica Moldova.

Nu este pentru prima oară când un elicopter SMURD se prăbușește. În decembrie 2014, un elicopter SMURD a căzut în lacul Siutghiol, din județul Constanța, iar cei patru membri ai echipajului au murit.

În 2006, un elicopter al SMURD Târgu Mureș s-a prăbușit în Bistrița Năsăud, iar cei patru oameni aflați la bord au fost răniți. Tot în 2006, un alt aparat de zbor al SMURD Iași s-a prăbușit la un kilometru de aeroportul din oraș, în timpul unui zbor de verificare. Patru persoane și-au pierdut viața.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Primul demnitar român care anunță că va merge cu bicicleta la serviciu
Românii pot lucra fără restricții în „țara banilor” din Europa
Prima reacție a realizatorilor Buzgudan și Morar după glumele rasiste de la radio