Un britanic a fost salvat după ce a stat 2 zile agățat de o geamandură în Canalul Mânecii

geamandură
Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Un britanic a fost salvat de un vas de pescuit olandez, după ce a petrecut mai multe zile agățat de o geamandură în Canalul Mânecii, relatează BBC.

Britanicul s-a salvat agățându-se de o geamandură după ce caiacul său s-a răsturnat.

Căpitanul vasului olandez, Teunis de Boer, a declarat că a fost o întâmplare că l-a văzut pe bărbat făcând semne disperate cu mâna pe când vasul Madeleine a trecut pe lângă el.

După ce britanicului i s-au dat apă și ciocolată, el a fost transferat rapid la un spital de autoritățile franceze.

Incidentul s-a petrecut la câțiva kilometri distanță de coasta franceză. Căpitanul a povestit că tocmai încercau să nu ajungă prea aproape de geamandura Colbart Nord în momentul în care a văzut ceva mișcându-se lângă ea.

„Am luat binoclul și am văzut un tânăr în slip care dădea din mâini ca un nebun”, a relatat căpitanul pentru site-ul de știri „De Telegraaf”.

I-au aruncat colace de salvare și l-au luat la bord.

„Era plin de vânătăi și ne-a spus că a supraviețuit culegând scoici de pe geamandură și consumând mici crabi și alge de mare”, a spus De Boer pentru postul de televiziune NOS.

Era deshidratat și suferea de hipotermie, așa că echipajul l-a învelit în pături. Un elicopter al pazei de coastă din Franța a venit rapid la fața locului și l-a transportat pe britanic la un spital de lângă Boulogne.

Potrivit autorităților franceze, britanicul plecase din Dover (de pe țărmul Marii Britanii) cu 48 de ore înainte să fie găsit agățat de geamandură.

Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.