Un băiat de 16 ani din SUA a fost împușcat în cap deoarece a sunat la ușa greșită

atac SUA
Foto: CNN / Ben Crump Law / NBC

Un tânăr negru de 16 ani din SUA a fost împușcat de un bărbat de 84 de ani după ce băiatul a sunat din greșeală la ușa acestuia. Adolescentul a confundat adresa de la care trebuia să își ia frații mai mici, relatează CNN.

Din fericire, deși a fost împușcat în cap, tânărul Ralph Yarl a supraviețuit. Incidentul s-a petrecut în Kansas City, statul Missouri.

„Vă pot spune că acest caz are o componentă rasială”, a declarat procurorul Zachary Thompson, care se ocupă de caz, însă nu a detaliat.

Din informațiile de la dosar rezultă că Ralph Yarl și atacatorul Andrew Lester nu au vorbit înainte ca acesta din urmă să deschidă focul asupra băiatului.

Lester le-a spus că se afla în pat în momentul în care a auzit soneria. Bătrânul de 84 de ani a mai declarat că și-a luat arma – un revolver de calibru 32 – înainte să deschidă ușa. Totodată, Lester a menționat că a fost „speriat de moarte” de fizicul impunător al lui Yarl, știind că la vârsta sa înaintată nu se poate apăra.

Bătrânul a mai declarat că a crezut că cineva încearcă să intre în casă, așa că a tras de două ori. Adolescentul a fost împușcat în cap și în brațul drept.

Când au ajuns la fața locului, polițiștii l-au găsit pe Ralph împușcat în fața casei. Familia băiatului a declarat că acesta a confundat adresa de la care trebuia să îi ia pe frații săi mai mici (a confundat Terasa 115 cu Strada 115).

În spital, tânărul a declarat în fața unui polițist că a sunat la ușă și a așteptat. A mai relatat că bărbatul din interior a deschis ușa după mult timp, iar când a deschis-o avea în mână o armă. A mai spus că a fost împușcat imediat în cap și a căzut.

Ralph este la liceu și visa să viziteze Africa de Vest înainte să înceapă facultatea. Băiatul este șef într-o orchestră și cântă la mai multe instrumente muzicale. De asemenea, el vrea să studieze ingineria chimică la o universitate din Texas.

Bătrânul este acuzat acum de agresiune de gradul întâi și de infracțiune legată de regimul armelor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.