Studiu. Toți pacienții care au primit un nou tratament împotriva cancerului s-au vindecat

celule celulă
Foto: ColiN00B / pixabay.com

Toți cei 18 pacienți ce sufereau de cancer rectal care au participat la un mic studiu clinic s-au vindecat după ce au primit același tratament, relatează „The New York Times”.

Deși studiul clinic nu a inclus foarte mulți pacienți, rezultatele au fost uimitoare, mai notează sursa citată. După tratament, cancerul nu a mai fost detectat nici prin endoscopii, nici prin tomografii sau RMN-uri.

Medicul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering”, autor al cercetării publicate în „New England Journal of Medicine”, în care sunt explicate rezultatele studiului, a declarat că nu cunoaște niciun alt studiu în care un tratament a eliminat complet cancerul la fiecare pacient.

Studiul a fost sponsorizat de compania GlaxoSmithKline.

„Cred că este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului”, a spus Diaz.

Medicul Alan Vencook, specialist în cancer colorectal la Universitatea din California, San Francisco, care nu a fost implicat în studiu, a declarat și el că este de părere că actuala cercetare reprezintă o premieră.

„O remisie completă în cazul fiecărui pacient e ceva nemaiauzit”, a spus el.

În plus, niciunul dintre pacienți nu a suferit complicații semnificative din cauza tratamentului. Medicamentul se numește Dostarlimab și constă în anticorpi monoclonali care „țintesc” celule canceroase, permițând sistemului imunitar să le identifice și să le distrugă.

Pacienții au primit tratamentul intravenos o dată la 3 săptămâni timp de 6 luni. Costul este de 11.000 de dolari pe doză.

Foto: ColiN00B / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.