Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid. Este al 12-lea trofeu din cariera româncei

Simona Halep a învins-o clar pe slovaca Dominika Cibulkova, scor 6-2, 6-4, în finala importantului turneu de la Madrid. Campioana din România a avut nevoie doar de o oră și 20 de minute pentru a cuceri primul titlu al sezonului și al 12-lea din carieră.

Românca în vârstă de 24 de ani a încheiat fericită prima finală jucată în acest sezon. Simona Halep a jucat în ultimul act la Madrid și în urmă cu doi ani, însă a fost învinsă, după un meci dramatic, de rusoaica Maria Șarapova.

Halep a făcut un turneu aproape perfect pe zgura din capitala Spaniei, cedând un singur set (la zero!) în fața Irinei Begu, în sferturile de finală.

Dominika Cibulkova (27 de ani, locul 38 WTA), care o învinsese pe Halep de trei ori în precedentele patru întâlniri, nu a rezistat ritmului impus de Simona, care a arătat că nu și-a pierdut încrederea în forțele proprii, dar nici abilitatea de a juca tenis de înaltă clasă.

Halep a primit un cec de 912.900 euro și 1.000 de puncte WTA pentru succesul de la Caja Magica.

Simona Halep va urca pe locul 5 în clasamentul mondial , în urma victoriei de la Madrid. Pentru româncă urmează un nou turneu important pe zgură, la Roma, iar apoi cea mai mare competiție pe suprafața roșie – Roland Garros.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: