Se semnează cel mai mare contract din istoria CNAIR: lotul 3 din autrostrada Sibiu-Pitești

autostrada sibiu pitești lot 3
Sursa: Sorin Grindeanu (Facebook)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat la postul de televiziune Antena 3 că până săptămâna viitoare va fi semnat „cel mai mare contract al CNAIR” și anume lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești, relatează G4media.ro.

„Cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare sper să semnăm cel mai mare contract pe care l-a semnat CNAIR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale SA), lotul 3 Sibiu Pitești. Astfel, vor fi toate cele 5 loturi de autostradă”, a declarat Grindeanu.

În urmă cu 3 săptămâni, ministrul Transporturilor anunțase că pot începe procedurile pentru semnarea lotului 3 din Autostrada Sibiu-Pitești, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi.

Licitația a fost câştigată de asocierea româno-italiană Tancrad – Webuild Spa (Astaldi).

Asocierea româno-italiană trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție). Prin urmare, lotul 3 ar urma să fie gata peste 5 ani.

Contractul are o valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), adică 1,07 miliarde de euro, și este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite:

  • 95 de poduri și pasaje
  • un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km / galerie
  • 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni)
  • un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea în total o lungime de peste 122 de km și va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

Lotul 3 este cel mai scump și mai complex tronson de autostradă construit vreodată în România.

autostrada sibiu pitești lot 3
Sursa: Sorin Grindeanu (Facebook)