Schimbare importantă pentru românii care își vând mașina. Au nevoie de un nou act

parcare mașini
Foto: moinzon / pixabay.com

Cei care vor să-și vândă mașina ar trebui să facă un drum, în curând, până la Registrul Auto Român. De aici ar trebui să ia un document care să prezinte istoricul de daune și numărul real de kilometri. Partea bună este că acest document ar putea fi obținut și online.

Însă, cei din industria auto spun că această adeverință de la RAR nu va reprezenta o mare garanție pentru cel care cumpără o mașină la mâna a doua. Mai exact, aceștia spun că atunci când au accident, unii șoferi pot alege să repare mașina în regie proprie și atunci RAR nu va avea acces la aceste schimbări.

De asemenea, ar putea fi o problemă și în cazul mașinilor care sunt aduse din străinătate și vândute în România.

„Îţi cumperi o maşină din Germania cu 800.000 de km, intri în ţară, dai km înapoi la 200.000, mergi la RAR şi RAR certifică uite maşina la prima intrare în România are 200.000 de km”, a explicat specialistul auto Dan Barbu, pentru Observator Antena 1.

Reprezentanții RAR au și spus că datele există pentru mașinile care deja au intrat în contact cu autoritățile din România, iar pentru cele din străinătate nu există, deocamdată, acces la istoricul lor din țara de proveniență.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.