S-a deschis prima secțiune de pe autostrada Sibiu-Pitești. România a ajuns la 955 km de autostradă

autostrada sibiu boița pitești
Foto: Captură Facebook Asociația Pro Infrastructura

Joi, 15 decembrie, s-a deschis prima secțiune de pe viitoarea autostradă Sibiu-Pitești. Este vorba de tronsonul dintre Sibiu (Șelimbăr) și Boița, anunță Asociația Pro Infrastructură.

„S-a inaugurat prima secțiune a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești între Șelimbăr și Boița. România a ajuns la aproape 955 kilometri de autostradă. Drum bun tuturor!”, se arată pe pagina de Facebook a asociației.

Acest prim tronson are o lungime de circa 13 kilometri și a fost realizat de Porr Construct SRL. Valoarea contractului a fost de 612,6 milioane de lei fără TVA (124,5 milioane de euro).

Lucrările au o garanție de 120 de luni (10 ani).

Pro Infrastructură a publicat și imagini cu procesul de construire a Viaductului Tălmăcel, în perioada aprilie 2021 – august 2022: „Este cea mai spectaculoasă structură de pe cei 13,17 kilometri de autostradă deschiși astăzi între Șelimbăr și Boița.”

Autostrada Sibiu-Pitești va avea, în total, 122 de kilometri. Celelalte tronsoane sunt:

  • Boița-Cornetu, km 14 – km 44
  • Cornetu-Tigveni, km 44 – km 81
  • Tigveni-Curtea de Argeș, km 81 – km 91
  • Curtea de Argeș-Pitești, km 92 – km 122
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.