Proiect de lege: O masă caldă pentru toți angajații din România

Senatorul UNPR Constantin Popa a scris o lege prin care firmele private și instituțiile publice ar urma să fie obligate să le asigure angajaților o masă caldă în fiecare zi.

De partea cealaltă, patronatele se opun vehement acestei propuneri legislative și-l acuză pe parlamentar de populism.

Potrivit Știrile Pro TV, senatorul Popa a spus că a văzut mulți oameni, unii chiar foarte tineri, care s-au îmbolnăvit pentru că nu mănâncă la prânz o mâncare caldă.

„La opt milioane cât ia un om cu salariul minim, în mână, imaginați-vă cât ar însemna o masă caldă”, a spus senatorul Constantin Popa.

Potrivit proiectul legislativ, companiile private sau instituțiile statului trebuie, fie să-și facă bucătărie proprie, fie să încheie contracte cu firme care livrează mâncare la domiciliu. Valoarea mâncării ar urma să fie scăzută din profitul companiei respective.

„Daca e întrecere socialistă la propuneri, putem propune și noi ca firmele să dea costume la bărbați și o rochie la femei, în fiecare an, să le dea și la copii să aibă și ea. Deci e foarte simplu să faci propuneri de genul ăsta în care nu ai niciun fel de evaluare”, a declarat secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, pentru Știrile Pro TV.

Potrivit senatorului Popa, meniul de prânz ar trebui să coste 15 lei. Asta ar însemna un cost de aproximativ 15 milioane de euro pe zi, având în vedere că sunt 4,6 milioane de angajați în România.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorlor GreatNews:

Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici
Satul rotund din România, bijuteria aproape necunoscută ascunsă între dealuri
Motivul pentru care un bărbat și-a îmbrăcat ușa de la intrare în termopan

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.