Primele fotografii cu Alexia după ce a fost externată. Cum se simte tânăra căreia medicii i-au reatașat brațele

alexia tudose
Foto: Vally Tudose (Facebook)

Alexia Tudose, adolescenta în vârstă de 15 ani căreia medicii i-au reatașat brațele amputate în urma unui accident rutier, este acum acasă și se simte foarte bine.

Tânăra a fost vizitată recent de Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie, cea care a coordonat echipa care, în urma mai multor operații dificile, a reușit să îi reatașeze Alexiei brațele.

„Fiind în vizită în Botoșani, nu am putut refuza invitația Alexiei. M-am bucurat nespus să o găsesc bine, fericită în mijlocul familiei, făcând pași importanți în recuperarea sa!”, a spus medicul Sidonia Susanu, potrivit „Monitorul de Botoșani”.

Medicul a vizitat-o pe Alexia acasă la Curtești, o comună din județul Botoșani.

„Dacă cineva ne-ar întreba ce ne-am dori în aceasta zi de Duminică, i-am arăta pozele acestea și i-am spune ca deja avem TOT ce ne face fericiți!! Mulțumim dna Sidonia Susanu pentru vizită! Ne-ați umplut casa cu liniște sufletească”, a scris mama Alexiei pe pagina sa de Facebook.

alexia tudose
Foto: Vally Tudose (Facebook)

Alexia Tudose a fost externată din spital sâmbătă, 31 decembrie. Tânăra a fost operată de mai multe ori la Secţia de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Prima operație, cea în timpul căreia i-au fost reatașate brațele amputate, a durat 20 de ore. În operație au fost implicați 10 medici și 8 asistente.

Fata în vârstă de 15 ani, ce făcea parte dintr-un ansamblu folcloric, se afla într-un autocar care se deplasa de la Botoșani spre județul Ialomița în noaptea de 16 spre 17 decembrie, unde urma să participe la un spectacol. La intrarea în orașul Pașcani autocarul s-a răsturnat iar mulți dintre pasageri au fost răniți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.