Prima victorie pentru România la Australian Open. Când joacă Simona Halep?

Monica Niculescu (wtatennis.com)
Monica Niculescu a încheiat sezonul 2016 cu un titlu în Luxemburg (wtatennis.com)

Monica Niculescu, prima jucătoare din România care a intrat pe cimentul de la Melbourne, a câștigat clar partida de debut la Openul australian.

Românca de pe locul 40 în lume a cedat doar trei game-uri în confruntarea cu brazilianca Teliana Pereira (46 WTA), într-o partidă care a durat doar o oră și zece minute.

Monica Niculescu s-a impus cu 6-2, 6-1, asigurându-și un cec de 42.000 de euro, dar și 70 de puncte în clasamentul WTA pe anul 2016.

În turul doi, jucătoarea născută în urmă cu 28 de ani la Slatina, o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Elizaveta Kulichkova și nemțoaica Andrea Petkovic, a 22-a favorită la Australian Open.

Mâine se dispută meciurile din jumătatea inferioară a tabloului principal de la Melbourne, unde sunt prezente patru românce.

Simona Halep, cap de serie 2, va încrucișa racheta cu chinezoaica Shuai Zhang, meci în care pornește drept favorită certă.

Irina Begu, favorită 29 în Australia, o va întâlni pe experimentata suedeză Johanna Larsson, în timp ce Alexandra Dulgheru se va duela, tot mâine, cu o jucătoare locală, Storm Sanders, beneficiară a unei invitații din partea organizatorilor.

Cea mai grea misiune pare să o aibă Andreea Mitu, care va juca primul ei meci pe tabloul principal la Australian Open împotriva nemțoaicei Julia Goerges.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.