Prima căsătorie din România între o femeie și o persoană transgender

prima căsătorie femeie transgender românia
Georgiana și Evie. Sursa: Știrile PRO TV

În România a avut loc prima căsătorie dintre o femeie și o persoană transgender. A fost posibil pentru că unul dintre parteneri, care este transsexual, a rămas în continuare, în acte, bărbat, relatează Știrile PRO TV.

Georgiana și Evie s-au cunoscut în urmă cu 10 luni, pe Tinder. Până nu demult, Evie a fost un bărbat căsătorit. Are și o fetiță din prima căsătorie.

După lungi perioade în care credea că este în depresie, și-a dat seama, acum un an și jumătate, că este transgender și că se regăsește mai degrabă în genul feminin.

„Nu-mi plăcea niciodată să mi se facă poze sau să mă uit în oglindă. Sau să mă duc să îmi cumpăr haine. Erau lucruri care se asociau cu masculinitatea și cu care eu nu eram OK. Dar eu nu înțelegeam. Cumva, nu m-am schimbat foarte mult, dar erau unele lucruri pe care nu le făceam din cauza anxietății. Sau disforiei sau a faptului că nu îmi plăceau anumite lucruri la mine, legate de gen. Și acum, pentru că le interpretez altfel, mă simt mai bine. Pot să spun că îmi place să ies, să mă văd cu lumea, să folosesc culori când mă îmbrac, nu numai un tricou negru și niște blugi”, a povestit Evie pentru sursa citată.

Deși nu și-a făcut operație de schimbare de sex, Evie își dorește să își schimbe numele și sexul din buletin.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.