Președintele PSD ar putea fi ales ca Papa de la Vatican

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat în fața social-democraților reuniți într-o ședință la Iași că o formulă foarte bună de alegere a unei noi conduceri la congresul din februarie ar fi formula conclavului de la Vatican.

„Într-adevăr PSD trebuie condus de o echipă, o echipă care trebuie să fie, am făcut o comparaţie,( …) aşa cum conclavul alege Papa, cam aşa îmi doresc eu (…) să fie aleasă echipa de conducere a PSD.

Să fie o fotografie frumoasă, cum spun eu, şi să fie aleşi în conducerea centrală a PSD cei mai buni colegi care pot să reprezinte PSD în aceste momente nu prea plăcute, în care venim după pierderea a două rânduri de alegeri”, a declarat Paul Stănescu în fața colegilor.

Paul Stănescu a mai ieșit în evidență cu o declarație în care îl laudă pe președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Am găsit o organizație făcută praf cu totul. Marcel Ciolacu a reușit în scurt timp, două luni și ceva… partidul nostru era ca un tren așa, suntem mulți, mari, într-o linie moartă, într-o gară abandonată.

Ciolacu a repus partidul pe șine. Sigur, nu se mișcă foarte repede, dar putem să prindem și viteză. Nu e o perioadă fericită, e o perioadă grea, dar sunt optimist că putem câștiga viitoarele alegeri.

Condiția este să fim uniți, să avem încredere în noi, să fim solidari. Marcel Ciolacu a reușit în această perioadă grea. De la 46% să vii la 23% nu e simplu deloc, am venit în picaj.

Sunt convins că ne putem redresa, cu cele trei condiții, sunt convins că putem câștiga cu un scor bun și alegerile locale și parlamentare. Dacă ne facem datoria și muncim, vom reuși să câștigăm alegerile”, a zis Stănescu.