Președintele Klaus Iohannis, vaccinat! Premierul Florin Cîțu primește injecția mâine

FOTO> moiranazzari /Pixabay.com
Klaus Iohannis s-a vaccinat. Foto: Digi24

Președintele Klaus Iohannis a fost vaccinat, în această dimineață, în prima zi a etapei a doua a campaniei naționale de imunizare la COVID-19, la Spitalul Militar din București.

Astăzi a început etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare. După ce în prima fază au fost imunizate cadrele medicale, în cea de-a doua vor primi injecția cu vaccin lucrătorii esențiali, bolnavii cronici și bătrânii.

”Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie”, a declarat Iohannis, după ce a primit prima doză de vaccin.

”Este sigur și eficient”, a mai spus șeful statului.

Premierul Florin Cîțu se va vaccina mâine.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”, spunea Klaus Iohannis, în urmă cu câteva zile, într-o conferință de presă.

Președintele le-a mulțumit medicilor care i-au făcut injecția și a stat câteva minute sub observația cadrelor medicale. A fost primul vaccin făcut în faza a doua a campaniei naționale de vaccinare.

Cine se vaccinează în etapa a doua

Peste 800 de centre de vaccinare din țară vor vaccina persoanele de cel puțin 65 de ani, bolnavicii cronic și lucrătorii din instituțiile esențiale, în total, peste șase milioane de persoane.

Cei din primele două categorii se vor putea programa la vaccinare individual, cu ajutorul unor aparţinători sau prin medicul de familie pe platforma online, precum şi prin intermediul unui call center, la numărul 021-41.44.425 începând de vineri de la ora 15.00

În etapa a II-a vor fi imunizaţi şi cei care lucrează în industriile de procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază (panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume), dar şi în companiile care activează în distribuţia de apă curentă, energie electrică, gaze şi combustibili, inclusiv în staţiile de alimentare a autovehiculelor, dar şi în sistemul de salubritate.