Povestea fetiței „Miracol”, găsită sub ruine având cordonul ombilical legat de mama sa

bebeluș
Foto: fujikama / pixabay.com

Un nou-născut a fost salvat de sub dărâmăturile unei clădiri distruse de cutremurul care a devastat Turcia și Siria, relatează CNN.

Fetița a fost găsită în viață sub ruinele clădirii în care locuia, în orașul Jindayris din nord-vestul Siriei. Cordonul ombilical al acesteia încă era atașat de mama sa, a povestit o rudă pentru agenția de presă AFP. Mama sa a murit.

„Am auzit o voce când săpam. Am curățat praful și am găsit copilul cu cordonul ombilical intact, așa că l-am tăiat și vărul meu a dus-o la spital”, a povestit Khalil al-Suwadi, o rudă îndepărtată a fetiței.

Fetița este acum îngrijită la un spital pentru copii din orașul Afrin. Medicul pediatru Hani Maarouf a spus pentru AFP că bebelușul este în stare stabilă. Când a ajuns la spital avea vânătăi, răni și hipotermie.

Ea a primit numele Aya, care înseamnă „miracol” în arabă. Mama, tatăl și toți cei 4 frați ai săi au murit. Familia sa trăia într-un apartament dintr-un bloc cu 5 etaje.

Potrivit BBC, mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetiță după ce au auzit de povestea ei.

„Aș vrea să o adopt și să-i ofer o viață decentă”, a spus o persoană pe o rețea de socializare.

„Sunt gata să adopt acest copil și să am grijă de el dacă legea îmi permite”, a spus și o prezentatoare TV din Kuwait.

Managerul spitalului în care este internată Aya a spus că a primit zeci de telefoane din întreaga lume de la oameni care vor să o adopte pe Aya. În prezent, fetița este alăptată de soția managerului, care are o fiică de 4 luni.

Foto: fujikama / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.