„Piele de găină când vedem aceste imagini!”. Cum au fost primiți pompierii români în Grecia

Sursa: MAI (Facebook)

Pompierii români care au sosit în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor au fost întâmpinați cu aplauze.

„“Piele de găină” când vedem aceste imagini! Aplauze la “scenă deschisă”, mulțumiri și mâini la inimă… Asa sunt întâmpinați pompierii noștri în Grecia. Pentru că sunt buni… Pentru că sunt profesioniști… Pentru că sunt ADEVĂRAȚI SALVATORI! Mândri de VOI! Mândri de ceea ce faceti!”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne pe pagina sa oficială de Facebook.

În acest moment, 130 de pompieri români sunt în Grecia și se luptă cu flăcările.

„Fumul e una cu cerul, e peste tot. Focul poate veni de oriunde. Trebuie să țină cont permanent de direcția vântului, altfel riscă să fie surprinși de incendiu. Propagarea arderii e foarte rapidă, iar eforturile lor se concentrează mai ales pe limitarea incendiilor la clădiri.

Senzația resimțită în apropierea focului seamănă cu momentul când deschizi cuptorul încins. Unul dintre ei ne povestea că simțea sudoare de pe spate de parcă e apă fierbinte. Orice echipament ai avea în astfel de condiții nu are cum să te protejeze 100% de toate aceste lucruri. Experiența și rezistența dobândite în misiunile anterioare i-au pregătit pentru astfel de situații.

Sursa: IGSU (Facebook)
Sursa: IGSU (Facebook)

Vor continua să fie aproape de poporul elen în aceste momente de grea încercare. Au parte de recunoștința localnicilor, omologilor eleni și autorităților, iar asta le dă putere în acțiunile lor”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

52 dintre pompieri acționează în insula Rhodos, care continuă să rămână în stare de alertă maximă. Salvatorii acționează în zona localității Platania, pentru limitarea propagării incendiului și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Temperaturile se mențin la cote caniculare, iar vântul prezintă intensificări puternice, ceea ce îngreunează intervenția pompierilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.