Parlamentarii pregătesc noi beneficii pentru bugetari: plata ratelor la casă

casă rate
Foto: VisionPics / pixabay.com

Parlamentarii pregătesc noi beneficii pentru unele categorii de bugetari, relatează „Adevărul”.

Dacă proiectele de lege vor trece, sume de bani vor fi direcționate pentru plata ratelor la o locuinţă de serviciu pentru magistraţi, soldaţi şi gradaţi profesionişti.

Proiectul de lege al PNL propune ca suma acordată magistraţilor pentru a-şi plăti chiria (prevedere care există deja în actuala lege) să poată fi folosită de către aceştia şi pentru achitarea unei rate sau a unei părţi din rata pentru achiziţionarea unui locuinţe.

Conform „Adevărul”, legea este deja în procedură avansată la Senat (primă cameră), și urmează să intre la vot.

Liberalii spun că această facilitate ar constitui un ajutor foarte util pentru magistraţi şi totodată o măsură importantă pentru a-i loializa faţă de instanţele/parchetele unde îşi desfăşoară activitatea, crescând stabilitatea în exercitarea funcţiei în localitatea unde vor dobândi locuinţa.

De această facilitate ar putea avea parte şi soldaţii şi gradaţii profesionişti, dacă un proiect de modificare legislativă care a fost aprobat tacit de Camera Deputaţilor va trece şi de Senat, care este for de decizional în acest caz.

Foto: VisionPics / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.