OLX.ro schimbă regulile pentru o categorie de anunțuri

Sigla OLX
Sigla OLX

Liderul pieței de anunțuri din România, OLX.ro, anunță că schimbă regulile pentru categoria auto. La sfârșitul anului trecut, s-a luat decizia că toți cei care postau anunțuri în această categorie să plătească.

„Începând de astăzi, orice român care are o mașină de vânzare poate să publice un anunț gratuit. Practic, începând de astăzi oricine va putea să pună un anunț nou pe lună în categoria autoturisme fără să plătească”, a declarat Cristina Gheorghițoiu, directorul general al Naspers Classifieds România, compania care administrează platforma OLX.ro, pentru ZF.ro.

Decizia vine în contextul în care OLX a început să înregistreze o scădere a numărului de anunțuri publicate în categoria auto. De asemenea, lajumate.ro, platformă administrată de Intact Media Group, care nu percepe nicio taxă pentru anunțurile cu vânzare de mașini a reușit chiar să se distanțeze pe acest segment față de OLX.

La începutul lunii, OLX avea aproximativ 71.000 de anunțuri în secțiunea auto, în timp ce pe lajumate.ro erau peste 95.000.

„Credem că această decizie va avea cu siguranţă impact în numărul de anunţuri. Însă niciodată nu ne uităm doar la acest indicator separat. Ne uităm şi la generarea de anunţuri adiţionale dar şi la diversificarea ofertei prezente în categoria de autoturisme.

Spre exemplu, un lucru pe care l-am observat odată cu introducerea plăţii a fost o scădere mai pronunţată la anunţurile pentru maşinile ieftine, ori sunt foarte mulţi români care îşi doresc un preţ convenabil pentru autoturismul pe care-l achiziţionează şi acesta este un motiv pentru care credem că variind, diversificând oferta vom fi de folos şi ne vom îndeplini misiunea ca site de anunţuri generaliste”, a mai declarat Cristina Gheorghițoiu, pentru jurnaliștii de la ZF.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.