Poliția Română și-a luat „super-radare”. De ce sunt în stare noile aparate

Radarul LTI 20-20 TruCAM amendă
Foto: Radarul LTI 20-20 TruCAM

Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCam sunt în dotarea Poliției Române. Modelele au cameră video HD și un laser integrat, fiind cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile pe piață, anunță Poliția Română, printr-un comunicat.

Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto, potrivit Digi24.

Polițiștii rutieri care vor folosi noile aparate radar au fost instruiți în cadrul unor cursuri. Potrivit polițiștilor, cu noile radare se va „acționa pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe șosele și preîntâmpinarea accidentelor de circulație”.

Un astfel de radar va fi folosit de polițiștii de la Secția de Poliție Autostrăzi, având în vedere valorile de trafic în creștere și vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.

Alte șapte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cardul Poliției București și Inspectoratele de Poliție din Argeș, Bacău, Brașov, Suceava, Prahova și Timiș, unde se înregistrează valori mari de trafic.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.