O școală din România vrea să introducă un sistem de recunoaștere facială

FOTO: Tumisu/Pixabay.com
FOTO: Tumisu/Pixabay.com

Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, din Oradea, vrea să introducă un sistem de recunoaștere facială a elevilor începând cu luna septembrie a acestui an.

Potrivit reprezentanților școlii, citați de bihon.ro, măsura este pentru a oferi elevilor un mediu sigur și disciplinat.

„Cea mai mare problemă pe care o are astăzi sistemul de învățământ este siguranța elevilor. Vedem peste tot în lume cazuri în care persoane neautorizate intră în școli și comit tot soiul de fapte nebunești.

Îmi doresc să prevenim astfel de situații în școala noastră”, afirmă directorul Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, profesorul Iulius Timar.

Planul constă în instalarea de turnicheți cu recunoaștere facială la intrările școlii. Practic, elevii și profesorii vor fi fotografiați pentru identificare.

Acest sistem oferă un control mai riguros asupra accesului, în comparație cu portarul actual, propunându-și să prevină intrarea persoanelor neautorizate și incidentele pe care acestea le-ar putea provoca.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.