O icoană cu Arsenie Boca lăcrimează de câteva zile. Ce cred localnicii

Arsenie Boca
Arsenie Boca Foto: Captură Tv

Localnicii dintr-un sat din Vaslui sunt convinși că asistă la o minune, după ce în urmă cu câteva zile au constatat că o icoană cu Arsenie Boca, adusă de la mănăstirea Prislop, lăcrimează.

Oamenii din Pușcași, județul Vaslui, cred că au parte de o nouă minune a celui pentru care se fac multe petiții pentru a fi canonizat.

De când au observat că icoana lăcrimează, oamenii așteaptă la coadă pentru a se ruga. Un localnic a cumpărat reproducerea de la mănăstirea Prislop, unde Arsenie Boca se află înmormântat si a adus-o acasă chiar de Sfântul Gheorghe. El a expus-o în troița din fața casei și după câteva zile, spun oamenii, în ochii icoanei au apărut lacrimi.

Mai ales localnicii în vârstă sunt foarte mirați de eveniment și speră să fie de bun augur.

„Aurică, zic, a început să lăcrimeze ochiul stâng la icoana pe care a adus-o Claudiu. E lacrimă… N-am zis la nimeni, că – dacă ziceai la cineva – nu credea.”

Vecina: „Am văzut că are lacrima așa, avea lacrimă în ochi, dar am crezut că e de la pictură. Nu mi-am dat seama. Vine lumea, se miră.”

„De când sunt, sunt bătrână, am 70 de ani și n-am văzut așa minune ca acum”, a spus o altă bătrână pentru Știrile ProTV.

„Chiar dacă îmi spunea cineva că a tăiat un copac și a văzut nu știu ce, nu credeam, dar acum am văzut cu ochii mei minunea.”

O comisie de la Patriarhie urmează să analizeze icoana cu Arsenie Boca, iar dacă se va dovedi că lăcrimează cu adevărat, atunci va fi preluată de parohia din sat.
Recomandările editorilor GreatNews:

Un adolescent a devenit erou național datorită curajului său
Geniu, la 13 ani. Cel mai tânăr masterand din Europa este din România
5 porți de vis pentru grădina ta. Le poți construi singur, din lemn, piatră sau fier
13 obiceiuri culinare care te dau de gol că ești român
Spital pentru copii, renovat cu ajutorul voluntarilor

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.