Un adolescent a devenit erou național datorită curajului său extraordinar

Ishwor și colegii săi Foto: Facebook Ishwor Ghimire


Cutremurul din Nepal de zilele trecute în care aproape 7000 de persoane și-au pierdut viața i-a îndurerat pe toți locuitorii din țara asiatică, iar un adolescent a reușit să le mai aline durerea.

Nepalezii încearcă de sâmbătă să îi scoată pe oamenii aflați sub dărâmături, iar din când în când mai au parte și de miracole, iar persoane în viață sunt găsite sub tone de moloz.

Ishwor Ghimire este un adolescent orfan de 19 ani care a devenit eroul Nepalului în ultimele zile, după ce a salvat viața a 55 de copii din orfelinatul în care a locuit de la vârsta de 4 ani. El a reușit să rămână calm și să îi ajute pe copii să iasă din clădirea care se pute prăbuși în orice clipă.

„Toți se panicaseră, țipau și plângeau. Le-am cerut tuturor să mă urmeze spre ieșirea din clădire. Pământul încă se cutremura, dar eu fugeam de colo-colo să duc copiii spre un loc sigur”, a povestit tânărul pentru publicația mic.com.

Orfelinatul s-a prăbușit, iar acum Ishwor și ceilalți orfani au rămas pe străzi și încearcă să supraviețuiască. Ei le cer ajutorul tuturor celor care pot să îi ajute să își construiască un nou adăpost.

Pentru Ishwor și colegii lui, dar și pentru ceilalți copii loviți de soartă, a fost înființat un cont de donații, în care s-au strâns deja peste 350.000 de dolari. Banii vor fi folosiți la construirea unui nou adăpost pentru a-i ajuta pe copii să meargă la școală. Ei locuiesc acum într-un cort pe care l-au construit împreună.

În 2013, tânărul a obținut o bursă la școală din Australia, iar astăzi oferă consiliere altor orfani care își doresc să meargă la facultate.

Recomandările editorilor GreatNews:

Geniu, la 13 ani. Cel mai tânăr masterand din Europa este din România
5 porți de vis pentru grădina ta. Le poți construi singur, din lemn, piatră sau fier

13 obiceiuri culinare care te dau de gol că ești român
Inspectorii de la ANAF, huiduiți în Vama Veche

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.


 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.