O fetiță și tatăl ei au suferit arsuri la ochi după ce au fost expuși accidental la raze UV într-un spital de stat

Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”
Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. Foto: assmb.ro

O fetiță în vârstă de un an și jumătate și tatăl ei au suferit arsuri corneene din cauza unei lămpi cu ultra violete care rămăsese deschisă într-o cameră din Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Bucureşti, relatează postul de televiziune Antena 3 CNN.

Corneea este partea anterioară, transparentă, a membranei externe a ochiului.

Fetița a ajuns la spital deoarece avea simptome respiratorii (testele au arătat că era infectată cu un virus respirator).

În timpul consultației, medicul de gardă a observat că lampa UV din cameră era în funcțiune, așa că a închis-o. Însă tatăl și fetița fuseseră expuși deja la razele periculoase timp de 45 de minute și au suferit arsuri la cornee.

Spitalul a început o anchetă administrativă.

Un asistent medical de la spital, implicat în incident, a demisionat, iar o infirmiera nu va mai activa, pe perioada anchetei administrative, în zona în care au acces pacienţii.

Lămpile UV sunt folosite pentru dezinfectare și sterilizare, razele ultra violete distrugând bacteriile și virușii. În timpul funcționării acestora este important să nu se afle oameni în încăperea respectivă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.