O femeie însărcinată, ce avea hemoragie, a ajuns la Urgențe, dar a fost consultată prin telefon

Diana Simon
Diana Simon. Foto: Captură Știrile PRO TV

O tânără însărcinată în 9 săptămâni, care a ajuns la spital din cauza unei hemoragii, acuză cadrele medicale de la Spitalul Municipal Sighișoara că au tratat-o cu indiferență și că a primit doar un consult prin telefon, relatează Știrile PRO TV.

Diana Simon, în vârstă de 28 de ani, a observat pe 2 ianuarie că sângerează. Soțul său a dus-o cu mașina la spital, iar când a ajuns la Urgențe i s-a spus să ia loc în sala de așteptare.

„Am zis că nu pot să stau pe scaun trebuie să mă întind pentru că pierd sânge. Am solicitat să vină cineva, medicul (de gardă – n.r.) a vorbit cu mine la telefon și explica procedura. A devenit foarte iritat, mi-a precizat faptul că trebuie să urc pe secție, cu hemoragie. Mi-a dat de ales, dacă îmi convine să urc, că cel mai probabil, la cum sângerez „trebuie să vă chiuretez”. Dumnealui are puterea de a da un diagnostic prin telefon, aș vrea să știu şi eu ce înseamnă „primiri urgențe”?”, a declarat ea pentru sursa citată.

Pentru că medicul a vorbit cu tânăra doar la telefon și i-a zis că abia după internare o va consulta, soțul a ales să plece cu ea spre un spital din Târgu Mureș, la 60 de kilometri distanță.

Aici tânăra a fost preluată rapid şi a primit tratament pentru a i se opri hemoragia. Fătul nu a fost pus în pericol.

Viitorii părinți au făcut plângere la conducerea spitalului din Sighișoara, iar conducerea a început o anchetă internă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.