Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată, după un accident rutier

Foto: Wikipedia

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Este vorba un accident care a avut loc în urmă cu un an în Mangalia.

Macovei este acuzată că a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist.

„La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, au transmis miercuri, reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Anchetatorii spune că, pe 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalia şi „din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”.

Motociclistul, în vârstă de 56 de ani, a fost aruncat într-un parapet metalic. A rămas nemișcat pe asfalt, iar motorul său a luat foc.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.