O româncă a făcut o comparație între prețurile la cireșe din Londra și cele din România

FOTO: klimkin/Pixabay.com
FOTO: klimkin/Pixabay.com

O româncă din Londra ține să îi contrazică pe conaționalii care susțin că în România se găsesc cele mai scumpe cireșe din lume și a postat și o poză cu prețul cu care se vând două cireșe într-o piață din centrul capitalei britanice.

Aceasta a văzut zilele trecute o postare pe net, în care o doamnă se plângea că în România sunt cele mai scumpe cireșe și este cea mai scumpă țară din lume. Conaționala noastră a făcut câteva verificări și a constatat că, de fapt, prețurile la cireșe în Londra sunt realmente astronomice.

„De curiozitate, am căutat și am aflat că, în țară, cireșele de mai se vând cu 60 de lei în supermarketuri și cu 25-30 de lei la comercianții de pe marginea drumului dintr-o comună ploieșteană…

Nu spunem că e ieftină viața în România, știm cu toții că nu e așa… dar cu siguranță ceea ce spunea doamna despre care v-am povestit era o exagerare… Păi, veniți doamnă la „piața” noastră din incinta Harrods (centrul Londrei) să vedeți și aici cum stau treburile…”, își începe povestea românca.

Femeia susține că în Londra prețul unei singure cireșe se ridică la aproape trei lire sterline, iar pentru un kilogram ar trebui să scoți din buzunar 165 de lire sterline.

„Din păcate, nu avem o poză recentă să vă arătăm, dar vă spunem sub cuvânt de onoare: la Harrods e aproximativ 3 lire sterline doar o singură cireașă! Adică vreo 17-18 Lei! Iar prețul pe kilogram e fix 165 de lire sterline (zilele acestea)”, spune conaționala noastră, potrivit Anunțul UK.

Aceasta adăugă că prețul cireșelor în Londra a fost mai mic anul trecut, în luna august, când a fost vârf de sezon, dacă putem spune asta, în condițiile în care pentru două cireșe trebuia să plătești 5,4 lire sterline.

„Fotografia atașată arată prețul din august, anul trecut, în vârf de sezon, cum s-ar spune, când prețul este la cel mai scăzut nivel. Era atunci 150 de lire sterline kilogramul… sau doar 5.40 lire sterline dacă voiai să cumperi două cireșe! Dacă v-am făcut poftă, puteți să faceți o plimbare pe la ASDA, o să găsiți sigur mai ieftine”, este invitația româncei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.