Modificări de reguli pentru șoferi. Parcarea pe trotuar ar putea restricționată

Codul Rutier ar putea fi schimbat, dacă mai multe prevederi depuse de un grup de parlamentari vor fi acceptate.

Una dintre modificări se referă la parcarea pe trotuar. Scapă de amendă doar cei care asigură un spațiu pe lățime de minim doi metri, pentru circulația pietonilor. În prezent, Codul Rutier prevede ca spațiul să fie de cel puțin un metru, însă nici așa nu este respectat.

De asemenea, o altă prevedere se referă la transportarea animalelor de companie cu mașina. „Se interzice conducătorului de vehicul să transporte animale sau păsări vii în interiorul acestuia, cu excepția situației în care animalele sau păsările sunt transportate în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea liberă prin vehicul”, se precizează în proiectul de modificare a Codului Rutier.

Parlamentarii spun că de obicei șoferii își transportă câinii lăsându-i liberi prin mașină și pot apărea accidente.

Se mai dorește și sancțiuni mai dure pentru șoferii agresivi. Potrivit propunerii parlamentarilor, șoferii care schimbă succesiv benzile pentru depășirea coloanelor, urcă pe trotuare și claxonează excesiv ar putea primi amendă până la opt puncte de amendă.

Mai mult, cei care fac manevre periculoase în trafic ar putea rămâne chiar fără permisul de conducere.

Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost inițiat de 40 de parlamentari și ar putea fi discutat după 1 februarie.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.