Universitatea din România cea mai bine clasată în topul celor mai bune din lume în funcție de performanță

Universitatea Politehnică din București este cea mai bine clasată universitate din România într-un top al instituțiilor de învățământ superior în funcție de nivelul de performanță academică.

Clasamentul University Ranking by Academic Performance (URAP) a fost realizat de Institutul de Informatică din cadrul Universității Tehnice a Orientului Mijlociu din Ankara, Turcia. Institutul, care realizează topul începând cu anul 2010, își propune să dezvolte un sistem de clasare bazat pe performanța academică, aceasta fiind determinată de calitatea și cantitatea articolelor științifice publicate.

Numărul de articole științifice publicate, citările acestora sau colaborările dintre specialiști sunt câteva dintre criteriile luate în calcul de clasamentul URAP.

Universitatea Politehnică din București se află pe locul 621.

Următoarele clasate din România sunt Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (ocupantă a locului 690) și Universitatea din București (locul 726).

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se află pe locul 1.007, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București pe locul 1.076, Universitatea de Vest din Timișoara pe locul 1.108, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe locul 1.147, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași pe locul 1.155, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași pe locul 1.198.

Alte univerisități din România nu au intrat în topul celor mai bune 1.500 din lume.

Iată cele mai bune 10 universități din lume, conform clasamentului URAP:

1. Universitatea Harvard
2. Universitatea din Toronto
3. Universitatea Oxford
4. Universitatea „Johns Hopkins” (Baltimore, Maryland, SUA)
5. Universitatea Cambridge
6. Colegiul Universitar din Londra (UCL)
7. Institutul de Tehnologie din Massachusetts
8. Universitatea Stanford
9. Universitatea Berkeley din California
10. Universitatea din Michigan

Întregul clasament poate fi consultat AICI.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum arată prima dronă din lume care poate transporta oameni
De ce agață bulgarii haine în copacii de pe străzi
CFR Călători vrea să cumpere trenuri noi