Lecție de respect. Trenul care circulă pentru un singur călător

tren japonia
Foto: Twitter

Există un tren care merge pentru un singur pasager și face două opriri – atunci când acesta urcă și când coboară. Potrivit CCTV News, de ani de zile, în stația Kami-Shirataki, o localitate de pe cea mai nordică insulă a Japoniei, este un singur pasager, o elevă de liceu, care merge la școală cu trenul.

Această situație este de ani de zile. Compania feroviară japoneză a avut în intenție să o închidă, pentru că nu mai era folosită și nici transportul de marfă nu se mai făcea la capacitate maximă. Însă decizia a fost amânată după ce oficialii au aflat că în stație așteaptă o fată care merge cu trenul la școală.

Astfel, de 3 ani, trenul circulă pentru un singur călător, iar orarul unic este în funcție de momentul în care eleva trebuie să ajungă la școală și să se întoarcă.

Compania feroviară japoneză va desființa stațiile începând cu data de 26 martie, când eleva va absolvi liceul. Povestea, popularizată de canalul TV de limbă chineză CCTV News, a devenit virală pe rețelele de socializare.

Japonia are una dintre cele mai dezvoltate rețele feroviare din lume. Anul trecut, în luna aprilie, Central Japan Railway Co a anunțat că au reușit cu un tren maglev cu propulsie bazată pe levitație magnetică să atingă viteza record de 590 de kilometri pe oră.

Guvernul japonez a aprobat în 2014 construirea celei mai rapide linii de tren din lume, care va conecta capitala Tokyo de oraşul Nagoya în circa 40 de minute, mai puţin de jumătate din timpul de care are nevoie trenul de mare viteză Shinkansen pentru a parcurge distanţa de circa 300 de kilometri dintre cele două oraşe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.