Mircea Geoană stă cel mai bine în sondajele pentru alegerile prezidențiale. Ciolacu, despre o candidatură din partea PSD: Să vină, să ne caute

mircea geoană
Sursa: Pagina de Facebook Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu (18,9%) și Diana Şoşoacă (14%), conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, din cei 80,2% dintre români care au o opţiune de vot clară, 24,6% l-ar alege pe Mircea Geoană (candidat independent), 15,1% i-ar da votul lui Marcel Ciolacu (PSD) şi 14,8% ar pune ştampila de vot pe Diana Şoşoacă (din partea SOS România).

Următorii în clasament ar fi Nicolae Ciucă (PNL) cu 10,8%, Victor Ponta (Pro România) cu 10,7%, George Simion (AUR) cu 10,4%, Cătălin Drulă (din partea Alianţei Dreapta Unită) cu 4,7%, Dacian Cioloş (REPER) cu 4,1% şi Kelemen Hunor (UDMR) cu 3%, 1,7% dintre români ar alege un alt candidat.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că dacă fostul membru al PSD, Mircea Geoană, va dori să candideze la alegerile prezidenţiale din partea acestei formațiuni politice, actualul secretar general-adjunct să vină la partid pentru a relua legăturile cu politica locală.

Întrebat la Palatul Parlamentului dacă are de gând să-l invite pe Mircea Geoană să participe la competiţia internă din PSD pentru candidatura la prezidenţiale, Marcel Ciolacu a precizat că nu are cum, pentru că el nu mai este membru al partidului și, mai mult, și-a făcut propria formațiune, aluzie la PSRo.

„Păi cum să participe? Conform statutului actual, nu poate participa, că domnul Geoană a plecat, şi-a făcut partid. Să-l invit eu să vină înapoi? Dacă vrea, să vină să ne caute. Eu sunt ori la Palatul Victoria, ori în Kiseleff. Foarte puţin timp sunt pe acasă. Deci, dacă vrea cineva, să mă caute, am acelaşi număr de telefon de când a apărut telefonia mobilă, adevărat cu fluctuaţii de mesaje – când apare la doamna Şoşoacă pe Facebook, îmi vin mai multe mesaje, pe urmă îl mai uită lumea, dar nu îl schimb”, a declarat liderul PSD.