Marcel Ciolacu i-a cerut demisia Gabrielei Firea

gabriela firea
Sursa: Pagina de Facebook Gabriela Firea

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut demisia Gabrielei Firea, transmite postul de televiziune Digi24.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a acceptat să-și dea demisia din Guvern.

Ieri, mai multe publicații din România au dezvăluit că Ștefan Godei, unul dintre patronii azilelor unde bătrânii au fost bătuți, înfometați și forțați să muncească, a fost angajat ca șofer la cabinetul de senator al Gabrielei Firea.

Potrivit unor documente prezentate de Digi24, Ștefan Godei a lucrat la cabinetul Gabrielei Firea din 4 ianuarie 2021 până în 1 februarie 2023.

Anterior, el a fost șofer și la Primăria Municipiului București.

De asemenea, el a fost angajat și la clubul de fotbal deținut de Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Reacția Gabrielei Firea

Ministrul Familiei a reacționat după dezvăluiri și a declarat că Godei nu a fost șoferul său, chiar dacă a fost angajat al Primăriei Capitalei și al cabinetului senatorial.

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.

La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, a transmis Firea într-un comunicat de presă al Ministerului Familiei, potrivit europaliberă.org.

Marius Budăi, prima demisie din Guvern în scandalul „azilelor groazei”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat ieri din Guvern.

Anterior a ieșit la iveală că, în luna martie a acestui an, Marius Budăi a rupt protocolul de colaborare cu Centrul de Resurse Juridice, ONG-ul care a descoperit ce se întâmplă în „azilele groazei” din Voluntari, și care făcuse o mulțime de sesizări către autoritățile statului, inclusiv către Ministerul Muncii.

„Domnul ministru al muncii și protecției sociale, Marius Constantin Budăi, a fost sesizat de către CRJ cu privire la faptele grave din centrele din județul Ilfov prin adresele CRJ nr. 147 /07.11.2022, 65/23.02.2023, 23/26.01.2023, 33/01.02.2023;

Adresa nr. 581/DGJ/31.03.2023 semnată de domnul Budăi, prin care notifică CRJ că denunță unilateral acordul de colaborare pentru vizitarea inopinată a centrelor rezidențiale – motivul semnalat de domnul ministru la punctul 3 fiind acela că ”CRJ nu a blurat imaginea unor beneficiari”. Imaginile la care se referea domnul minstru erau cuprinse într-o filmare încărcată în conținutul raportului referitor la Centrul Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și care îi erau destinate pentru a observa maniera în care sunt ”tratate” persoanele cu dizabilități de către furnizorul de servicii sociale licențiat de ministerul pe care îl conducea;

Domnul ministru Budăi și secretarul de stat, domnul Vasilcoiu au anunțat într-o conferință națională organizată la București cu directorii DGASPC că ”v-am scăpat de vizitele CRJ”. Așadar, conducerea de la cel mai înalt nivel a Ministerului Muncii nu doar că a luat act de rapoartele de monitorizare și sesizările transmiste de CRJ dar a și încercat oprirea în viitor a acestor activități, cel mai probabil cu scopul de a ascunde și a nu permite cercetarea condițiilor care conduc la încălcarea drepturilor omului”, se arată într-o scrisoare deschisă prin care CRJ cerea demisia lui Budăi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.