Localitățile din țară în care se știu deja numele viitorilor primari

„Când ai fost ales, deja începi campania electorală în timp de 4 ani”, e de părere Fodor Istvan, primar al comunei Bodoc, din Covasna, de 26 de ani. Însă în toți acești ani nu a avut niciodată un contracandidat, potrivit Digi24. Pe buletinul de vot pentru primăria comunei Bodoc a apărut doar Fodor Istvan, candidat din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

Situația se poate explica prin faptul că la Bodoc aproape 95% dintre localnici sunt maghiari. Dar românii spun că nu se simt discriminați că vor merge la vot.

Alte 13 comune din județul Covasna au un singur candidat la primărie, toți din partea UDMR. Celelalte partide mari spun că nu pot propune candidați din cauza legii, care prevede strângerea de semnături de la cetățenii localităților respective.

„Trebuie să respectăm condițiile legii, care permite o candidatură doar cu un număr minim de 100 de semnături. În mod sigur, în aceste localități nu se strâng 100 de semnături”, a declarat președintele PNL Covasna, Codruț Opaiț, pentru Digi24.

Și în comuna suceveană Drăgușeni e situație ciudată la aceste alegeri locale. Pe trei dintre candidați, cu șanse foarte mari de a câștiga primăria, îi cheamă la fel – Vasile Cepoi. Mai mult, între cei trei nu există niciun grad de rudenie. Candidatul PSD este primarul în funcție și se află la al treilea mandat și îi va avea contracandidați pe Vasile Cepoi de la PMP și Vasile Cepoi de la PNL.

Actualul primar a decis să-și mai trecă un nume în buletin. „Eu sunt Cepoi Vasile Lică, pe buletin, în timp ce ceilalți sunt Cepoi Vasile și Cepoi Vasile. Pe buletinul de vot voi fi Cepoi Vasile Lică, iar ceilalți doi vor fi Cepoi Vasile. Lumea cunoaște, nu este nicio problemă, sunt inițialele partidului, își știu opțiunile.

Cel de la partidul lui Băsescu candidează a treia oară cu mine. Eu mi-am schimbat buletinul anul acesta pentru că am știut că ei doi vor candida și de asta și mi-am pus Lică pe buletin”, a declarat primarul comunei Drăgușeni, Vasile Lică Cepoi, citat de adevarul.ro.

O situație asemănătoare există și în comuna Zamostea, tot din Suceava. Aici, potrivit Digi24, actualul primar, PSD-istul Vasile Haliuc, îl va avea adversar pe liberalul Vasile Haliuc, rudă cu el.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: