Mii de apartamente și case scoase de bănci la licitații. Prețuri sub media pieței

Pe listele de executări silite ale băncilor sunt de la apartamente și hoteluri sau pensiuni până la benzinării, tractoare sau chiar echipamente medicale, potrivit Zf.ro. Toate acestea sunt executate de la pesoanele fizice și firme care nu au mai putut plăti creditele.

BCR, BRD și Banca Transilvania au scot la licitație în jur de 3.000 de apartamente și case, care au prețuri de pornire sub media pieței.

Un apartament cu trei camere în București, pe bulevardul Alexandru Obregia, lângă stația de metrou Piața Sudului, este scos de BCR la licitație la un preț de pornire echivalentul a 23.000 de euro. BRD, de exemplu, a scos la licitație un Jeep din 2006 la 5.100 de euro.

BCR a scos la vânzare o benzinărie din orașul Oreavul, în județul Buzău, cu un preț de pornire de 177.000 de euro. BCR a scos la vânzare în jur de 820 de apartamente și aproximativ 1.000 de case.

Băncile speră ca aceste liste de vânzări de apartamente și case să nu crească în următoarele luni din cauza legii dării în plată. De altfel, Consiliul Patronatelor Bancare din România vor cere la Curtea Constituțională să verifice dacă această lege nu încalcă Constituția.

Bancherii susțin că legea dării în plată și pentru creditele în derulare este neconstituțională. Aceștia mai cred că aplicarea legii dării în plată va avea impact negativ asupra stabilității financiare.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: