Lanț uman pentru salvarea a 3 copii dintr-un apartament în flăcări | VIDEO

incendiu copii salvați bloc rusia
Foto: Captură YouTube

Trei bărbați din Rusia nu au așteptat venirea pompierilor pentru a salva 3 copii dintr-un apartament în flăcări din orașul Kostroma.

Stanislav Smirnov, Jamal Gassoyaiar și Ivan Poteminn s-au urcat pe un burlan pe exteriorul clădirii, i-au scos pe cei mici din locuința de la etajul al treilea și i-au pasat din mână în mână până când aceștia au ajuns în siguranță la sol.

Incidentul a fost relatat de site-ul de știri REN TV.

Ivan Potemin, care locuiește în același cartier în care a izbucnit incendiul, a povestit că a auzit de la sora sa că un apartament a luat foc. A alergat în curtea blocului și a văzut 2 bărbați care se cățărau pe un burlan până la etajul al treilea, unde luase foc locuința în care se aflau cei 3 copii.

„Nu am stat să mă gândesc. Am văzut că e nevoie de ajutor, așa că i-am scos pe cei 3 copii formând un lanț”, a relatat Potemin.

Potrivit martorilor, Stanislav Smirnov (40 de ani) s-a urcat până în vârful burlanului pentru a scoate copiii din aparament, Jamal Gassoyan (35 de ani) era la mijloc, iar Ivan Potemin mai jos. Bărbații i-au pasat pe copii din mână în mână, până i-au salvat pe toți.

Ivan Potemin a mai povestit că fratele mai mare, în vârstă de 10 ani, nu s-a panicat și a reacționat așa cum trebuie, ajutându-i mai întâi pe fratele și pe sora sa să iasă din casă, el ieșind ultimul.

Potrivit vecinilor, părinții erau plecați și i-au încuiat pe copii în casă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.