La ce ore ar trebui să mănânci micul dejun și cina pentru a scăpa de burtă. La cât te culci și la cât de trezești

FOTO: slowowl/Pixabay.com
FOTO: slowowl/Pixabay.com

Un medic spune că, pentru o viață sănătoasă, trebuie să ne punem la somn la ora 22:00 și să ne trezim la ora 6:00 dimineață. Astfel, ne putem „alinia cu ritmurile circatdiene naturale ale organismului”, potrivit doctorului Naheed Ali, citat de NY Post.

„Includerea acestei abordări în calendarul meselor, în special pentru micul-dejun și cină, poate spori și mai mult capacitatea organismului de a arde grăsimea de pe burtă. În mod ideal, micul-dejun ar trebui să fie consumat în decurs de o oră de la trezire, în jurul orei 7 dimineața, pentru a porni metabolismul.

Pe de altă parte, cina ar trebui mâncată cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, în jurul orei 19.00, pentru ca organismul să aibă suficient timp să digere masa înainte ca rata metabolică să încetinească în timpul somnului”, a mai spus medicul Naheed Ali.

Conform unor cercetări din anul 2019, se recomandă consumul a două-trei mese pe zi, în special micul-dejun; ultima masă ar trebui să aibă loc între orele 15 și 16; evitarea gustărilor nocturne și un repaus alimentar de 12 până la 16 ore.

Respectarea acestui program poate duce la scăderea colesterolului, a inflamației și a senzației de foame, îmbunătățind în același timp ritmul circadian, care reprezintă ciclul biologic de 24 de ore care reglează obiceiul de somn, eliberarea de hormoni, apetitul, digestia și temperatura corpului.

Medicul afirmă că programul său de mese „susține sensibilitatea la insulină și ajută la gestionarea hormonilor foamei pe parcursul zilei, ajutând astfel la reducerea grăsimii de pe burtă”.