Fraudă cu aparate de jocuri de noroc. Cum se fura la păcănele

jocuri de noroc păcănele
Foto: Bru-nO / pixabay.com

26 de persoane din județele Timiș și Caraş-Severin sunt anchetate pentru că ar fi fraudat mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot machine (așa numitele păcănele), după ce au montat niște dispozitive care creșteau câștigurile ce trebuiau acordate jucătorilor, transmite Poliția Română într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, 26 de persoane din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat pentru a frauda aparatele de jocuri de noroc de tip slot machine.

Aparatele se aflau în mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infracțional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice, crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători.

De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig, însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, persoanele cercetate acționând pe trei paliere distincte.

Primul ar fi avut în componență 4 lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de-al doilea palier, de execuție, ar fi fost constituit din angajați ai firmelor care, la comanda liderilor grupului, s-ar fi deplasat în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii.

Pe ultimul palier ar fi acționat persoanele care ar fi avut calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional, în baza unor contracte de participaţiune/închiriere.

Câștigurile obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite și împărțite în interiorul grupului de criminalitate organizată.

La data de 12 decembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin, pun în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Caraș- Severin, Timiș și în municipiul București.

Persoanele sunt acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

Foto: Bru-nO / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.