Fotografie superbă cu Stația Meteo Vârful Omu, complet înghețată: „Cum doriți cabana? Cu frișcă!”

stația meteo vârful omu
Foto: Radu Manta / Facebook

Meteorologul Radu Manta de la Administrația Națională de Meteorologie a publicat o fotografie superbă cu Stația Meteorologică Vârful Omu.

În imaginea publicată pe pagina sa de Facebook se observă că stația meteo aflată în Munții Bucegi a fost acoperită complet de un strat gros de zăpadă înghețată.

„- Cum doriți cabana?

– Cu frișcă!”, a glumit Manta.

Stația meteo se află la altitudinea de 2.505 metri, iar temperaturile de acolo sunt foarte scăzute în aceste zile. Luni, 22 ianuarie, maxima este de – 4 grade Celsius, iar minima de – 12 grade.

Vântul bate cu putere, cu peste 35 de km/h, însă cerul este senin, iar vremea însorită.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.