Femeie suspectă de botulism după ce a mâncat o conservă de pește. Produsul a fost retras de la vânzare

conservă de pește
Foto: primorske / pixabay.com

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba desfășoară o anchetă în cazul unei suspiciuni de botulism, posibil în urma consumului de pește la conservă, anunță instituția într-un comunicat de presă.

În urma primirii unei notificări din partea DSP Alba, inspectorii sanitar-veterinari s-au deplasat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde a fost internată pacienta suspectă de botulism.

Femeia a fost transferată apoi cu un elicopter la un spital din Oradea, unde i s-a administrat ser antibotulinic, potrivit agerpres.ro.

Inspectorii au preluat date relevante cu privire la produsul alimentar suspectat. Ulterior au început controale la magazine care comercializează acest produs.

Ancheta este în desfășurare.

Botulismul este o boală provocată de toxina eliberată de o bacterie – neurotoxina botulinică, iar o sursă de infecție este prin ingestia de alimente contaminate. Această bacterie se poate dezvolta în alimente conservate.

Dragoş Suciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, a declarat pentru agerpres.ro că instituția a cerut depozitului care aprovizionează magazinele din judeţ cu sortimentele de conservă de peşte respective să retragă de la comercializare produsele din lot.

Foto: primorske / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.