Extraordinarii japonezi. Avion în flăcări evacuat în doar 90 de secunde, toți pasagerii au fost salvați

Foto: Captură YouTube

Avionul A350 al companiei Japan Airlines, în care se aflau 379 de oameni, și care a luat foc la aterizare după ce s-a ciocnit de un avion de mici dimensiuni al Pazei de Coastă, a fost evacuat în doar 90 de secunde.

Potrivit autorităților din Japonia, pasagerii și echipajul au avut la dispoziție 90 de secunde pentru a evacua avionul, relatează boston25news.com.

Oamenii au folosit tobogane gonflabile pentru a coborî rapid din aeronavă.

Un pasager a publicat mai multe imagini pe rețeaua de socializare X. Într-unul dintre clipuri, filmat din interiorul aeronavei înainte ca aceasta să fie evacuată, se vede că avionul era plin de un fum gros, iar oamenii erau speriați.

„Am crezut că o să mor”, a scris pasagerul pe rețeaua X.

Avionul în care erau 367 de pasageri și 12 membri ai echipajului a izbucnit în flăcări după ce s-a ciocnit cu un alt avion în timp ce ateriza pe Aeroportul Internațional Tokyo (Haneda).

În imaginile transmise de postul de televiziune NHK se vede că mai întâi a luat foc zona din jurul unei aripi. Ulterior, flăcările s-au extins și întregul avion a fost mistuit de un incendiu violent.

Zborul Japan Airlines 516 decolase de pe aeroportul New Chitose din insula Hokkaido la ora locală 16:00 și era programat să aterizeze la Haneda la 17:40.

Din păcate, 5 dintre cele 6 persoane aflate în avionul de mici dimensiuni al Pazei de Coastă sunt date dispărute. Pilotul avionului a supraviețuit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.