Două femei au descoperit că au fost schimbate la naștere după ce au văzut niște fotografii pe Facebook

fotografie cameră
Foto: Pexels / pixabay.com

Două fetițe au fost schimbate la naștere în anul 1989, în Italia, din cauza unei greșeli a cadrelor medicale, relatează ilmessaggero.it.

Din câte s-a constatat, niciuna dintre cele două fete nu a primit brățară de identificare la intrarea în creșa spitalului, imediat după naștere. În acest fel, mamele nu au avut cum să observe greșeala.

Interesant este că greșeala a fost descoperită de una dintre femei (amândouă în vârstă de 33 de ani în prezent) în timp ce se uita la niște fotografii de pe Facebook în urmă cu 10 ani.

Văzând imaginile, ea fost uimită de cât de tare semăna cu mama celeilalte fete, dar și cu ceilalți membri ai familiei. Ulterior, testele ADN au confirmat că aceasta era, de fapt, mama ei naturală.

Practic, Antonella și Loreta au fost încurcate la naștere în creșa spitalului din Canosa di Puglia (le-au fost inversate pătuțurile, iar fiecare mamă a primit copilul celeilalte).

A urmat un proces în instanță, iar acum Tribunalul Civil Trani a decis să-i acorde Antonellei 500.000 de euro despăgubire deoarece a avut o viață nefericită în familia în care a ajuns întâmplător, fiind chiar abandonată la un orfelinat. Ulterior, ea a fost încredințată unei alte familii care a crescut-o până la vârsta majoratului, relatează publicația italiană fanpage.it.

Cealaltă familie a fost și ea despăgubită. Caterina, mama Antonellei, a fost despăgubită cu 215.000 de euro, iar soțul Caterinei a primit și el aceeași sumă. Fratele Antonellei a primit 81.000 de euro deoarece i-a fost furată practic șansa de a crește alături de sora sa naturală.

Banii vor fi achitați de Regiunea Puglia, care administra spitalul unde fetele au fost încurcate.

Foto: Pexels / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.