Dispare unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de farmacii din România

farmacie
Foto: MDFrescuerYouTube / pixabay.com

Consiliul Concurenței analizează în această perioadă tranzacția prin care Marcos Provit preia Polisano Pharma, anunță Consiliul într-un comunicat de presă.

În prezent, lanțul de farmacii Polisano mai este alcătuit doar din 12 magazine: 9 în Sibiu, două în Cisnădie și unul în satul Racovița. De asemenea, compania Polisano Pharma S.R.L. deține un magazin cu produse organice în Sibiu.

Marcos Provit S.A., parte a grupului Evofarm Group, activează în retail, comercializând produse farmaceutice și parafarmaceutice în magazine specializate.

„Consiliul Concurenței va evalua această tranzacție potrivit Legii Concurenței (nr. 21 / 1996), pentru a stabili compatibilitatea acesteia cu mediul competițional și va emite o decizie în termenul limită stabilit de lege”, se mai arată în comunicat.

Farmaciile Polisano sunt deținute de Daniela Vonica (soția fostului om de afaceri Ilie Vonica) și Valentina Bîrsan.

Farmaciile Polisano au făcut parte din grupul cu acelaşi nume fondat de medicul ginecolog Ilie Vonica din Sibiu. În afară de farmacii, grupul includea un spital, laboratoare medicale și o fabrică de medicamente, potrivit publicației locale turnulsfatului.ro.

Înainte ca omul de afaceri Ilie Vonica să se sinucidă din cauza problemelor financiare, lanțul avea peste 60 de farmacii în diverse orașe din țară, rula afaceri anuale de 400 de milioane de euro și avea 2.000 de salariați, relata profit.ro. După moartea lui însă, afacerea sa a fost vândută bucată cu bucată.

În 2014 încă antreprenorul și-a luat viața aruncându-se de pe terasa vilei sale, de la 8 metri înălțime. Potrivit oradesibiu.ro, în scrisoarea de 5 pagini pe care a lăsat-o familiei el a spus că se sinucide deoarece soția sa fusese arestată, precum și din cauza problemelor financiare ale companiei.

Conform unor surse judiciare, în scrisoare, acesta i-a cerut iertare soţiei, i-a spus acesteia că a iubit-o foarte mult şi că, ştiind că este mult mai puternică decât el, o roagă să aibă grijă de fiica lor. Omul de afaceri în vârstă de 59 de ani a murit la spital din cauza rănilor suferite.

Soția sa fusese arestată în anul 2014, fiind anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru fraude uriașe cu medicamente anticancerigene decontate pe baza unor reţete false.

După 6 ani de la începerea procesului, în iunie 2020, Daniela Vonica a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare în acest dosar. Însă sentința nu este definitivă.

Foto: MDFrescuerYouTube / pixabay.com

Vă recomandăm și: